top of page
IMG_1314.JPG
FAQ_pictogram.png

Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen over Traprenovatie

Stairs4all heeft een duidelijk overzicht gecreëerd met antwoorden op de meest gestelde vragen over Traprenovatie.

Als uw vraag er niet tussen staat, kunt u altijd contact met ons opnemen.

 • Waarin onderscheidt Stairs4All Traprenovatie zich van andere traprenovatie bedrijven?
  Wij staan voor vakmanschap en kwaliteit. Service en klantgerichtheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden onze klanten een gratis adviesgesprek en denken met onze klanten mee. Je investeert immers niet dagelijks in een traprenovatie, daar wil je minimaal 20 jaar plezier van hebben. Reden waarom wij geen traprenovaties in 1 dag aanbieden. Snelheid gaat immers vaak ten koste van de kwaliteit.
 • Wat kost een Stairs4All traprenovatie minimaal?
  Een exacte prijs noemen is lastig omdat een traprenovatie afhankelijk is van verschillende factoren. Wilt u een traprenovatie met pvc, laminaat of vinyl? Wilt u een traprenovatie met of zonder LED-verlichting? Wilt u de trapleuning ook direct meepakken? Stairs4All biedt een traprenovatie vanaf €1800. Wil jij jouw exacte prijs weten? Vraag dan hier gratis een offerte aan.
 • Wat zijn de voordelen van een Stairs4All Traprenovatie?
  Een traprenovatie van Stairs4All heeft veel voordelen. Hieronder zetten we een aantal pluspunten voor u op een rij: 🔶 Stair Professional-gediplomeerd 🔶 Gegarandeerde kwaliteit 🔶 Voor ieder interieur een geschikte trap 🔶 Geheel vrijblijvend informatie aanvragen 🔶 Geen hak- of breekwerk 🔶 Een waardevolle investering in uw woning
 • Welk materiaal gebruiken jullie?
  Wij bieden traprenovatie in de materialen laminaat, PVC en vinyl en maken hierbij gebruik van overzettreden.
 • Wat kost een Stair4All Traprenovatie?
  Traprenovatie al vanaf €2.100 inclusief plaatsing! De prijs is gebaseerd op: een dichte rechte trap van 12 overzettreden witte stootborden professionele montage
 • Heb ik garantie op mijn traprenovatie?
  Stairs4All is de enige traprenovatie specialist waarbij u 3 jaar garantie krijgt op montage. De producten die Stairs4All levert hebben een verschillende garantieduur, afhankelijk van de fabrikant, daarom staat bij elk product de garantieduur apart vermeld.
 • Wat is de levertijd van een Stairs4All traprenovatie?
  Indien u eenmaal hebt besloten over te gaan tot een traprenovatie, dan wilt u natuurlijk weten wanneer deze door ons kan worden uitgevoerd. Over het algemeen dient u rekening te houden met een levertijd van 6-10 weken.
 • Kan mijn trap in 1 dag gerenoveerd worden?
  Stairs4All heeft kwaliteit, veiligheid en afwerking voorop staan, daarom nemen wij de tijd voor de renovatie van uw trap, zodat u er jarenlang plezier van heeft. Reden waarom wij geen traprenovaties in 1 dag aanbieden. Snelheid gaat immers vaak ten koste van de kwaliteit.
 • Wat voor stijlen traprenovaties zijn er?
  Bij Stairs4All heeft u een ruime keuze uit materialen, kleuren en dessins. Zo kunt u kiezen voor een traprenovatie met laminaat, pvc of vinyl. Stairs4all werkt met overzettreden. Deze treden worden over uw huidige trap geplaatst, hierdoor ontstaat een compleet nieuwe uitstraling. Daarnaast kunt u kiezen voor stootborden, dit is het verticale gedeelte van de trap, in dezelfde kleur als de treden of in een contrasterende kleur. Bij een open trap kan ook de onderzijde van de trap gerenoveerd worden. Wilt u meer licht in uw trapgat? Kies dan voor een traprenovatie met LED-verlichting voor meer veiligheid en een luxe uitstraling. Om uw traprenovatie helemaal af te maken kunt u er voor kiezen om ook de trapleuningen mee te nemen in de renovatie. Onze adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden.
 • Is een trap glad na een traprenovatie?
  Onze overzet treden hebben een hoge antislipwaarde van R10 en voelen stroef aan. De overzet treden hebben een extreem slijtvaste toplaag met een AC4/32 slijtwaarde en zijn brandvertragend (B1) volgens DIN 4102.
 • Wat zijn de mogelijkheden voor het renoveren van een open trap?
  Bij de renovatie van een open trap kunt u ervoor kiezen om alleen het loopvlak (de bovenzijde) te renoveren of volledig rondom (dus ook de onderzijde).
 • Kan mijn open trap dicht gemaakt worden?
  Ja, Stairs4All zet ook open trappen dicht. Wilt u daar meer informatie over? Neemt u dan contact met ons op.
 • Krijg ik garantie op mijn trap?
  Stairs4All is de enige traprenovatie specialist waarbij u 3 jaar garantie krijgt op montage. De producten die Stairs4All levert hebben een verschillende garantieduur, afhankelijk van de fabrikant, daarom staat bij elk product de garantieduur apart vermeld.
 • Mijn trap is beschadigd, kan ik deze laten renoveren?
  Als uw huidige trap beschadigd is, komt deze nog steeds in aanmerking voor een traprenovatie. Stairs4All werkt namelijk met overzettreden. Deze treden komen over uw huidige trap heen te liggen en creëren een hele nieuwe uitstraling en een veilige trap.
 • Is laminaat gehorig?
  Bij een traprenovatie met laminaat is de trap niet gehorig. Wij lijmen het laminaat namelijk volledig waardoor je trap massief wordt. Dit maakt het geluid doffer.
 • Hoe maak ik mijn Laminaat trap schoon?
  Wij adviseren om een laminaat trap schoon te maken in de volgende stappen: 1) stofzuig de trap met het zachte mondstuk of maak de trap schoon met een swiffer duster / plumeau. 2) gebruik een trapreiniger die is geschikt is voor uw trap (laminaatreiniger) 3) neem de trap vochtig af met de laminaatreiniger en een microvezel doek
 • Kan laminaat op een open trap geplaatst worden?
  Een open trap kan zeker bekleed worden met laminaat overzettreden met een HPL of CPL toplaag. Dit kan op verschillende manieren: op het loopgedeelte of geheel rondom. Rondom is de mooiste oplossing, omdat de trap dan ook aan de onderzijde bekleed is. Of u nu tegen de onderkant of bovenkant van uw open trap kijkt, uw trap ziet er van alle kanten geweldig uit!
 • Wat is de slijtwaarde van de Laminaat overzettrede?
  Onze laminaat treden hebben een extreem slijtvaste HPL toplaag op een HDF drager, met een AC4 slijtwaarde, klasse 32. Wat betekent dat de treden geschikt zijn voor algemeen commercieel gebruik conform de Europese norm. Onze laminaat overzet treden hebben een hoge antislipwaarde van R10 en voelen stroef aan. De treden zijn brandvertragend (B1) volgens DIN 4102.
 • Wat zijn de voordelen van laminaat traprenovatie?
  Laminaat overzettreden zijn onderhoudsvriendelijk, zijn voorzien van een antislip in de toplaag en zijn te verkrijgen in diverse kleuren en decors. De stootborden zijn in dezelfde kleur verkrijgbaar als de treden, maar u kunt ook kiezen voor een speelse trap door een contrasterende kleur te gebruiken zoals wit of zwart. Laminaat is momenteel het meest verkochte product omdat de prijs-kwaliteitsverhouding zeer goed is bij Stairs4All.
 • Is laminaat traprenovatie geschikt voor huisdieren?
  Laminaat overzettreden met een HPL en CPL toplaag zijn zeker geschikt voor huisdieren. Een DLP toplaag is minder sterk, de kans op krassen is daardoor groter dan bij de andere materialen en dus minder geschikt voor huisdieren. Let wel: alle materialen kunnen gekrast worden bij incorrect gebruik.
 • Hoe kan ik mijn PVC trap schoonmaken?
  Wij adviseren om een PVC trap als volgt schoon te maken: 1) stofzuig de trap met het zachte mondstuk of maak de trap schoon met een swiffer duster / plumeau. 2) gebruik een trapreiniger die is geschikt is voor uw trap (PVC reiniger) 3) neem de trap vochtig af met de laminaatreiniger en een microvezel doek Om een mooi klachtvrij product te behouden is het altijd belangrijk om de juiste middelen te gebruiken bij het vochtig schoonmaken.
 • Bevat jullie PVC weekmakers?
  Onze PVC trapbekleding en PVC vloeren zijn 100% ftalaat-vrij en 20% gerecycled.
 • Traprenovatie met plak PVC of overzettreden?
  Wij adviseren altijd overzettreden te gebruiken voor traprenovatie. De reden is dat bij plak PVC elke oneffenheid op de originele trap zichtbaar blijft. Daarnaast wordt er bij plak PVC gebruik gemaakt van aluminium profielen die op de neus van de treden worden geplaatst. Hierin wordt vervolgens een strook PVC geklikt. Zo'n profiel heeft een minder strakke uitstraling en is kwetsbaar voor beschadigingen. Bij overzettreden heb je een hogere demping en een strakke traptrede, doordat de neus al aan de trede vast zit.
 • Wat zijn de voordelen PVC traprenovatie?
  PVC is een sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk product. Het zorgt ook voor extra geluiddemping.
 • Is PVC geschikt voor huisdieren?
  PVC is zeker geschikt voor huisdieren, echter moet men weten dat er op de PVC een UW laag zit en daardoor is het PVC gevoeliger voor krassen.
 • Wordt het vinyl direct op de treden verlijmd?
  Het Vinyl wordt op een zogenoemde HDF drager verlijmd. Omdat er gebruik wordt gemaakt van overzettreden, worden de treden zonder aluminium profielen geplaatst. Tevens hoeven de traptreden bij het gebruik van overzettreden niet helemaal glad of in goede staat te zijn.
 • Hoe kan ik mijn vinyl trap schoonmaken?
  Wij adviseren om een vinyl trap als volgt schoon te maken: 1) stofzuig de trap met het zachte mondstuk of maak de trap schoon met een swiffer duster / plumeau. 2) gebruik een trapreiniger die is geschikt is voor uw trap (vinylreiniger) 3) neem de trap vochtig af met de laminaatreiniger en een microvezel doek Om een mooi klachtvrij product te behouden is het altijd belangrijk om de juiste middelen te gebruiken bij het vochtig schoonmaken.
 • Is vinyl slijt en krasvast?
  Onze vinyl overzet treden hebben een slijtvaste vinyl toplaag op een HDF drager, met een AC4 slijtwaarde, klasse 32. Wat betekent dat de treden geschikt zijn voor algemeen commercieel gebruik conform de Europese norm. De vinyl treden hebben een hoge antislipwaarde van R10 en voelen stroef aan.
 • Is vinyl geschikt voor huisdieren?
  Vinyl is een van de meest geschikte producten voor huishoudens met huisdieren. Het is namelijk een heel sterk en krasvast product. Ook is de kans dat huisdieren uitglijden kleiner omdat de treden erg stroef zijn. De vinyl soort die we gebruiken is een projectmatig variant en heeft toplaag die te vergelijken is met een PVC (echter zonder UV laag).
 • Wat zijn de voordelen van vinyl?
  Vinyl is het meest geluiddempende materiaal. Het is een sterk, slijtvast, onderhoudsvriendelijk product en heeft een zeer hoge antislip laag in de toplaag verwerkt. U heeft bij Stairs4All keuze uit beton kleuren, zelfs uit een koper kleur, die allemaal veel verkocht worden.
bottom of page